Kako zaštititi privatnost i sigurnost za vreme „online datinga”

Online Dating

Postupak je jednotavan: ulogujete se u neku od stranica (ili aplikacija) i sudeći prema vašim sklonostima tražite partnera ili partnerku koja vam najviše odgovara.

Da li ima ovde nekih problema?

Za nekoga DA! za nekoga NE!

Kako zaštititi privatnost i sigurnost prilikom online datinga?

Online dating je postao popularan način za upoznavanje novih ljudi, ali sa sobom nosi određene rizike. Ovaj članak će vam pomoći da naučite kako da zaštitite svoju privatnost i sigurnost dok tražite partnera preko interneta.

Koristite pouzdane aplikacije za online dating

Izaberite aplikacije i sajtove koji imaju dobru reputaciju i pružaju mere zaštite privatnosti korisnika. Proverite recenzije i ocene pre nego što se registrujete.

Ograničite lične informacije

Budite obazrivi sa deljenjem ličnih informacija. Ne delite svoju adresu, broj telefona ili druge osetljive informacije dok ne steknete poverenje u osobu sa kojom komunicirate.

Pratite svoj digitalni otisak

Budite svesni informacija koje delite online. Koristite postavke privatnosti na društvenim mrežama i budite oprezni sa informacijama koje delite u javnosti.

Bezbedni sastanci uživo

Kada odlučite da se sretnete sa nekim uživo, birajte javna mesta i obavestite prijatelja ili člana porodice o svom planu. Uvek slušajte svoj instinkt i ne osećajte se obavezno da nastavite sastanak ako se ne osećate ugodno.

Upotrebite sredstva za komunikaciju unutar same aplikacije

Koristite ugrađene funkcije za chat i komunikaciju unutar same dating aplikacije umesto da prelazite na druge platforme koje možda nisu tako sigurne.

Evo nekoliko bezbednih dating aplikacija koje su popularne i imaju dobre recenzije u pogledu zaštite privatnosti i sigurnosti korisnika:

  • Bumble: Poznat po svojim jedinstvenim pravilima gde žene prve iniciraju kontakt, Bumble takođe ima visoke standarde zaštite privatnosti i sigurnosti. Posetite Bumble.
  • Tinder: Jedna od najpopularnijih dating aplikacija, Tinder nudi različite funkcije zaštite, uključujući verifikaciju fotografija i opcije privatnosti. Posetite Tinder.
  • Hinge: Fokusira se na stvaranje značajnih veza i nudi detaljne profile kao i opcije zaštite privatnosti. Posetite Hinge.
  • OkCupid: Nudi opsežne opcije za filtriranje i sigurnost, uključujući podešavanja privatnosti i moderaciju profila. Posetite OkCupid.
  • eHarmony: Poznat po svom pristupu zasnovanom na kompatibilnosti, eHarmony takođe pruža sigurnosne funkcije za zaštitu svojih korisnika. Posetite eHarmony.

 

Zaključak

Prilikom online datinga, važno je biti svestan potencijalnih rizika. Pratite ove savete kako biste zaštitili svoju privatnost i sigurnost i učinite online upoznavanje ugodnim i bezbednim iskustvom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *