Web Design Trendovi za 2020

Ako želite biti u toku i angažovati posetioce svojih sajtova, ključno je obratiti pažnju na web dizajn trendove za sledeću godinu.

Kakva je budućnost veb dizajna 2020. godine? Da li će se sve promeniti? Pa – ne sve, ali neki specifični trendovi veb dizajna za 2020. godinu su vredni pažnje.

Na ovoj stranici ćemo pomenuti neke!

Pre nego što nastavite sa čitanjem, imajte na umu da je BeoData agencija za veb dizajn koja uvek radi na unapređenju veb dizajna. Ukoliko želite dizajn koji je u trendu, kontaktirajte BeoDatu online ili na tel. 062 801 3 801

5 trendova, vrednih pažnje

 

 • Jednostavnost
 •  

  Već godinama unazad čujemo – „neka vaš dizajn bude jednostavan“.

  Korisnici više nemaju vremena (ili strpljenja) da pretražuju komplikovane veb stranice sa nejasnom navigacijom ili sporim učitavanjem stranica zbog zahtevne grafike.

  Budućnost veb dizajna je jednostavna, a kad kažemo jednostavno, mislimo jednostavno na svaki način.

  Pogledajte Starbucks-ovu početnu stranicu – samo nekoliko boja, ne puno dodataka – samo prelepi, estetski prijatan mocha latte i ukusni panini. Meni je sasvim dovoljno pa da odmah krenem u nabavku za oba ova proizvoda, tako da ovaj jednostavni veb dizajn radi svoj posao.

   

  Navigacija? Veoma jednostavna – u stvari, ima samo tri opcije!

  Kako da moj web sajt bude jednostavan?

  Pokušajte pojednostaviti ove oblasti vaše veb stranice kako biste omogućili bolje korisničko iskustvo i bez napora ušli u budućnost veb dizajna:

  • Jednostavna navigacija
  • Jednostavna grafika
  • Jednostavna početna stranica
  • Jednostavna šema boja

   

 • Ilustracija
 •  

  Naravno, fotografija vašeg tima u sretnom okruženju je odličan način da vašoj stranici date ličnu notu, međutim trendovi su malo drugačiji.

  Većina kompanija je umesto toga počela da prikazuje ilustracije. Ne samo da doprinose modernom izgledu sajta, već ga čine jedinstvenim.

  Korisnici će pamtiti vašu veb stranicu zato što nemaju istu insceniranu fotografiju vaših zaposlenih.

  Kada koristite ilustraciju, možete koristiti boje svog brenda. Poželjno je da ilustracija bude što detaljnija kako biste postigli željeni efekat. Odličan primer je kompanija za luksuzne šatore, Pitch.

  Proverite način na koji koriste custom ilustracije kako bi stvorili tačnu atmosferu kakvu želite za svoju veb stranicu.

   

 • GIF-ovi kao grafika
 •  

  Ako u sadržaj uključite fotografije sa zalihama, rizikujete da vašim posetiocima postane malo „dosadno“ pre nego što uopšte stignu da pročitaju ostali sadržaj stranice.

  Značajan trend veb dizajna za 2020. godinu je uključivanje GIF-ova u vaš sadržaj.

  Oni ne samo da pomažu u angažovanju korisnika i duže ih drže na vašim stranicama, već dodaju i jedinstveni dizajnerski element koji vodi boljem korisničkom iskustvu.

   

 • Animacije
 •  

  Slično GIF-ovima u vašem sadržaju, novi trend veb dizajna za 2020. godinu je animacija.

  Pored toga što većina sajtova koristi animacije u svom sadržaju u obliku GIF-ova, takođe koristi animacije na svojoj početnoj stranici, u pozivima na akciju i još mnogo toga.

  Pogledajte način na koji Adidas koristi animaciju na svojoj početnoj stranici!

   

 • Upotrebite instagram kao Lični pečat
 •  

  Još jedan trend veb dizajna za 2020. godinu fokusiran je na povezivanje sa stvarnim kupcima putem kanala društvenih medija poput Instagrama.

  Na primer, American Eagle je započeo kampanju pod nazivom #AExME , u kojoj su prikazani stvarni kupci koji nose svoju odeću.

  Ostavite odgovor

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *